Cégünkről Szolgáltatások Referenciák Kapcsolatok
HU
TESCO - SAFEA együttműködés

TESCO Nemzetközi Együttműködési és Tanácsadó Kft. állami felhatalmazás alapján évtizedeken keresztül szervezte a Magyar-Kínai Műszaki Tudományos Együttműködési Bizottság programjait,  amelynek révén kiterjedt kapcsolatrendszert épített ki Kína számos állami intézményével. A TESCO Tanácsadó Kft. mind a mai napig ismert és elismert vállalatnak számít Kínában.

Ennek is köszönhető, hogy Társaságunk együttműködési megállapodást köthetett a külföldi szakértők foglalkoztatására szakosodott kínai állami intézménnyel, a SAFEA-val és végrehajtó intézményével, a nemzetközi szakembercserét lebonyolító nemzeti ügynökséggel, a CAIEP-pel. Ez utóbbi megállapodást 2011.11.05-én újabb három évre meghosszabbítottuk. A megállapodás célja magyar szakemberek elhelyezése Kína intézményeinél és vállalatainál, valamint kínai szakértő csoportok fogadása tapasztalatcserére, rövid időtartamú szakmai képzésre.

A megállapodás jelentősége túlmutat annak konkrét tartalmán, és fontos szerepet játszhat a magyar-kínai gazdasági kapcsolatok fejlesztésében. Érdemes lenne kihasználni a benne rejlő lehetőségeket. A magyar szakértők kihelyezésével - ráadásul kínai finanszírozás mellett - értékes, helyszíni kereskedelemfejlesztő "hálózat" jöhetne létre Kínában, közvetlen és közvetett módon új munkahelyeket teremtve. Megfelelő koordináció mellett a hálózat a kormány külgazdasági célkitűzései megvalósításához konkrét feladatokat is kaphatna.

Külföldi szakértők kiküldésének két - egymásra épülő - fázisa van:

- a SAFEA szervezésében a kínai intézmények, vállalatok megkeresik a kínai állam által regisztrált, jogosítvánnyal ellátott külföldi szervezeteket, mint például Magyarország esetében a TESCO Tanácsadó Kft-t és többnyire néhány hetes, de akár hosszabb idejű időtartamra konkrét szakmai probléma megoldására igényelnek szakértőket.
A szakértők utaztatási és helyszíni költségeit, beleértve a teljes ellátást és napidíjat a kínai fél fedezi.

- Amennyiben a rövid időtartamra kiküldött szakértő és a fogadó vállalat, intézmény kölcsönösen érdekelt hosszabb távú foglalkoztatásban, a Felek szabadon állapodhatnak meg több évre szóló foglalkoztatás feltételeiben.

A SAFEA jelenleg több mint 20 európai ország többnyire nem kormányzati szervezeteivel tart fenn formális együttműködést és fogad szakembereket ezekből az országokból a környezetvédelem, a mezőgazdaság és a legkülönbözőbb ipari területeken.

Célunk az, hogy a következő 2-3 év alatt 50-100 magyar szakértő kiküldésére nyíljon lehetőség elsősorban a környezetvédelem, a mezőgazdaság, az informatika, az oktatás és az ipar számos egyéb területén.

HEBEI tartomány állás lehetőségeit részletező adatlapokat itt érheti el:
Ipar, Mezőgazdaság, Kutatás, Egyéb
ZHEJIANG tartomány a napokban megkapott szakértői igényeit itt adjuk közre.

Az egyes adatlapok pontosan leírják a megoldandó szakmai feladatokat, a foglalkoztatás időtartamát és azt, hogy a szakértőnek milyen képzettséggel és szakmai referenciákkal kell rendelkeznie. Tökéletesen illeszkedő szakmai önéletrajzzal rendelkező jelölt esetében sem tudjuk garantálni, hogy a kiválasztott intézmény a magyar fél által javasolt szakértőt választja. Az érdeklődő szakértők - részletes, magyar és angol nyelvű szakmai önéletrajz megküldésével - vegyék fel a kapcsolatot a TESCO Tanácsadó Kft-vel, ahol az az alábbi munkatársak pontos eligazítást adnak a további lépésekről és teendőkről. A kínai féllel kötött megállapodás alapján az egyes jelentkezéseket a TESCO juttatja el a kínai szervezeteknek.

Rajkó Ágnes arajko@tescoconsulting.hu Tel.: 06 30 297 4471
Zács Ágoston azacs@tescoconsulting.hu Tel.: 06 30 251 6423
Horváth Miklós mhorvath@tescoconsulting.hu Tel.: 06 30 200 3385
Pados László padosl@tescoconsulting.hu Tel.: 06 30 970 6294

Minősítések
2001
ISO 9001
SAFEA Bejegyzési Bizonyítvány
   
Minden jog fenntartva · TESCO Kft. 2007